Skip to content Skip to footer

mijn leermeesters en inspiratiebronnen

Van iedereen kun je iets leren: van het andere perspectief of een eigen achtergrond. Dit zijn mijn belangrijkste leermeesters en hun belangrijkste lessen.

Mijn docenten in Rotterdam van de vakgroep Management van Verandering (Bedrijfskunde – EUR). Het belang van context in organisatievraagstukken. En niet (snel) te oordelen en daardoor vast te zitten. Met een meervoudige blik naar de realiteit blijven kijken: meer zien. 

Mijn coaches, die mij leerden mijn eigen pad te vinden en te volgen. Dat aanpassen niet altijd helpt als er verandering nodig is. F.V. leerde mij onder andere dat een ‘kacheltje’ (een warm en verbindend persoon) geen ‘koelkast’ (kille, botte manager) kan en hoeft te worden om succesvol te zijn. J.H. die mij leerde dat mijn drijfveren ‘presteren’ en ‘beïnvloeden’ heel sterk zijn, zonder dat ik verbinding verlies. R.S. die mij middels neurotraining alerter en meer onbevangen leerde zijn. A.B. die mij als stemcoach leerde welke stemmen je allemaal hebt, waar ze zitten en hoe je ze aan zet. En hoe je dat effectiever maakt in communicatie. En R.V. die mij hielp dichter bij mijn ware zelf te komen, energie waar te nemen en te beïnvloeden en mijn handelen meer vanuit bewustzijn te laten komen: beleven en ervaren en dat uitdrukken in mijn leven. 

Alle collega’s waarmee ik heb samengewerkt, die mij leerden over hun sector en bedrijf, mij inspireerden met andere inzichten en perspectieven vanuit hun ervaringen. 

Mijn moeder, vooral vanwege haar tolerantie en de ruimte die zij geeft aan het afwijkende. 

Mijn vader die mij (onder andere) inspireerde om voor het ondernemerschap te kiezen.

Mijn in 2011 overleden zusje, met wie ik altijd verbinding ervaar en met wie ik kon spreken zonder woorden. 

Mijn kinderen die mijn gedrag zo goed kunnen spiegelen en me helpen met het inzicht uit het perspectief van iemand van jongere leeftijd. 

Mijn vrouw om haar nuchterheid, creativiteit en ondernemerschap.