Skip to content Skip to footer
roeien
typen
waarom zou je met mij in zee gaan?

wie ben ik?

Ik ben Wijnand Fassotte. Ik loods bedrijven en organisaties naar nieuw vaarwater. Dat doe ik al bijna 35 jaar met veel plezier en veel energie. Ik ben geen breker, maar een bouwer. Een veranderaar met een missie. Ik ga daar waar de mogelijkheden liggen: nieuw vaarwater noem ik dat. Door dat te ontdekken, creëer ik ruimte voor vernieuwing, energie, betere resultaten, werkpret en ontwikkelkansen voor iedereen. Zo draag ik bij aan een gezonde toekomst voor bedrijven en de mensen die er werken.

De professional die ik ben, heeft alles te maken met de mens die ik ben. Ik krijg dat vaak te horen van de toezichthouders en collega’s waarmee ik heb gewerkt.
Dus als je me inschakelt krijg je de persoon en de professional.

Mijn leiderschapsstijl en drive

hoe ben ik?

Ik luister naar medewerkers, stakeholders en klanten maar ik doorzie ook wat er moet gebeuren. Daarbij vertrouw ik ook op m’n innerlijke stem. Die is een gids voor belangrijke beslissingen. Het is fijn om zo’n extra zintuig te hebben. Op die manier combineer ik verstand met gevoel en dat maakt me sterk.

Op deze manier zet ik samen een koers uit of zorg ik dat die koers samen wordt gerealiseerd: van inzicht, naar overzicht en acties. Altijd ga ik voorop en neem ik mensen mee. Dat is de loods in mij. Ik analyseer én ben openhartig over wat moet gebeuren en hoe. Ik confronteer én geef houvast. Ik vraag om buy in en commitment én creëer de juiste sfeer en het vertrouwen om het samen voor elkaar te krijgen. Ik geef opties, maak vastgeroeste patronen los, laat mensen anders kijken. Zo bouw ik samen aan werkplezier, zelfvertrouwen en nieuw elan zodat iedereen de beste versie van zichzelf kan worden en bijdraagt aan resultaat.

ik bouw met tijdelijk leiderschap aan blijvend resultaat

Werkwijze

wat je misschien niet vraagt, maar wel krijgt

Van links tot rechts en van boven tot onder potentieel ontginnen.
Mensen, moraal, dienstverlening, producten, productieprocessen, ketens, proposities, inkoop en financiële resultaten blijvend beter maken.

Betrokkenheid
Van een interim CEO? Juist! Iedereen voelt op z’n water aan of je ‘een kunstje komt doen’. Turn around of cost cutting is geen doel, naar nieuw vaarwater loodsen wel. En medewerkers laten zich alleen loodsen als ze je betrokkenheid voelen.

Geen zoete koekjes
Ik ben niet van de lippendiensten en bak nooit zoete koekjes. Ik kom om iets voor elkaar te krijgen. Daarvoor word ik benaderd, gevraagd, beoordeeld en aanbevolen. Nieuw vaarwater is waar we naartoe gaan en daar kom je niet door te doen wat je al deed. Dus betekent dat vaak darlings killen, knopen doorhakken en besluiten nemen.

Het besef dat je samen tot veel meer in staat bent
Iedereen loopt over, het werkt niet, de resultaten zijn niet goed en soms is het chaos. Je wordt tenslotte niet voor niets binnengehaald. En toch blijkt elke keer weer en bij elke nieuwe opdracht dat we juist veel meer kunnen dan we dachten. Niet door het onmogelijke te vragen, maar mogelijk te maken wat er moet gebeuren. Samen, met de juiste focus. Door de juiste dingen te doen én te laten. En: als je het samen bedenkt, maakt en uitvoert, hoef je geen draagvlak meer te creëren.

Veel energie en enthousiasme
Een virus dat je er gratis bij krijgt. Dat zich verspreidt, waar iedereen blij mee is en waartegen je je vooral niet moet laten inenten.

Geen vaste werkwijze
Dat klikt raar, maar het is wel zo. Elke situatie en elk vraagstuk is anders. Je bent geen organisatieadviseur die twee maanden over een rapport doet. Als interim CEO (directeur of bestuurder) stap je in. Je begint meteen. Snel de organisatie door hebben. Vanuit m’n bedrijfsmatige achtergrond weet ik waar je op moet letten. Waarnemen waar het echt om gaat en wat er echt aan schort. Zo bepaal ik wat als eerste moet gebeuren en wat daarna volgt.

zullen wij samen in zee gaan?