Skip to content Skip to footer

de top vijf boeken die mij vormden

Er zijn van die boeken die bepalend zijn in je (professionele) leven. Dit is mijn top 5.

Weick – The Social Psychology of Organizing

Basiswerk binnen de ‘Rotterdamse School’, een onderdeel van mijn vakmatige opleiding, een andere kijk op organiseren en organisatieontwikkeling. De organisatie bestaat niet, er zijn interactieprocessen waarin mensen organiseren. Dus hieruit leerde ik over de effectiviteit van interventies in interacties tussen mensen.

Patterson e.a. – Influencer

Geeft inzicht in de complexiteit van gedragsverandering en een praktische benadering om gedrag te beïnvloeden, met een meervoudige aanpak. Inzichten die ik nog bijna dagelijks toepas.

Leo van der Voort – Nooit meer strategiepijn (en andere titels)

Hij geeft een heldere en vooral positief andere kijk op aandeelhouderswaarde. En Leo is al ruim 30 jaar een bevriende relatie. De lat hoog leggen als noodzakelijke gewoonte, gericht op waarde creatie (in de ruimste zin van het woord) vanuit een rendementseis die voortkomt uit het met goed rentmeesterschap aanwenden van het totale potentieel. Met zorg voor de omgeving en vanuit een duurzame kijk op waardeontwikkeling. Mijn drive!

Banning|Klep – Interim management

Boek uit 1987 dat mij heeft geïnspireerd om voor dit vak te kiezen. De diversiteit, de uitdaging, de mogelijkheid om ook zelf te groeien door steeds weer die nieuwe opdracht.

Eckart Tolle – Kracht van het nu (en andere titels) en Roman – Kracht door bewustzijn

Voor mij belangrijke boeken die mij hebben aangezet tot meer bewustzijn (en bewust zijn) en het ontwikkelen van bewust leiderschap: leven en ontmoeten met (meer) aandacht en me niet gek laten maken door gedachten, maar juist onbevangen acties ondernemen vanuit inspiratie.